Hvem er kunstneren Martin Stenbak Drescher?

Hits: 305

I den følgende beskrivelse har jeg valgt at koncentrere mig om den del af mit liv, som primært har haft indflydelse på den måde, mine  mønstre, mine farver og mine motivvalg tilsammen har udviklet sig på.

Mit første rigtige møde min passion (tegning/maling) er helt tilbage fra dengang, jeg boede i kollektiv med et par gode venner begge fra gymnasietiden.

Jeg var meget inspireret af tegneserier og specielt Richard Corbens univers tiltrak mig. Jeg blev fanget af airbrush som redskab.

Jeg forsøgte i samme periode at komme ind på diverse skoler med tegning/maling, men intet lykkedes udover aftenskoler på Skolen for Brugskunst og Charlottenborg.

Det næste skridt blev Den Grafiske Højskole, med fokus på layout og skrifttegn. Samtidigt begyndte jeg med Logoer for forskellige virksomheder.

Jeg fik arbejde i Saudi Arabien, hvilket betød meget alene tid og mange indtryk. Jeg lærte at dykke med iltflaske og gå på kamel marked

Mit arbejde tog over efter Saudi og jeg vendte først tilbage til den kreative Martin omkring 2003. Her begyndte jeg at bruge akrylfarve og male på papir og lærred.

I 2005 kom jeg på Kunsthøjskole, hvilket var en meget stor oplevelse. Jeg gik for alvor i gang med akrylen. Startede igen at opsøge læring (Kunstskolen 112 fra 2006 til 2009)

Jeg blev skilt, fandt kærligheden igen og stiftede ny familie. Samtidigt fik jeg et job, der langsomt blev mere og mere krævende. Jeg lagde penslerne på hylden.

I 2015 blev jeg ramt af en blodprop og mistede førligheden i højre side. Det betød, at jeg måtte på hård genoptræning, hvilket også betød genoptræning af finmotorik i højre hånd. Maleriet var en kærkommen adspredelse og samtidigt en fantastisk måde at få trænet fingre og hånd.

Jeg malede meget i den kommende periode og mistede i samme periode desværre mit job. Intet er så skidt uden at det er godt for noget. Og min exit fra arbejdsmarkedet åbnede igen mulighed for, at jeg kunne fordybe mig i min interesse for at male og blive dygtigere. Så sidenhen har jeg brugt mange timer på det, der faktisk er min største passion. Hvilket jo er en helt utroligt heldig situation for mig.

Tak fordi du tog dig tid til, at følge mit kunstliv og bliv hængende. Der er meget mere, hvor det kommer fra!